Πάλι καλά που πλέον δεν με νοιάζει.

Έλα, όμως, που γι’ άλλη μια φορά εμφανίστηκες μπροστά μου.Σ’ έναν πίνακα του Μονέ είδα την φιγούρα σου. Στις σελίδες ενός βιβλίου coffee table, που άφησε τυχαία εκείνος στο τραπέζι. Εκεί τοποθέτησα μ’ ευλάβεια το δαχτυλίδι που μου πήρες στην γιορτή μου. Ήθελα τα χέρια μου αμόλυντα όταν θα ακουμπούσα εκείνον. Έλα, όμως, που γι’ άλλη μια φορά εμφανίστηκες μπροστά μου. Σε μια πινελιά είδα τα μάτια σου να με κοιτούν υποτιμητικά που προχώρησα -λες κι έπρεπε να νιώσω τύψεις- κι ας έφυγες εσύ πρώτος. Από την γέφυρα του ιμπρεσιονισμού του Κλωντ σκέφτηκα να πηδήξω. Πόσο περίεργο τέτοια αντίθεση μέσα στα τόσα χρώματα. Και πριν προλάβει να κλείσει την αγκαλιά του, εξαφανίστηκα μυστηριωδώς από μπροστά του.


Πάλι καλά που πλέον δεν με νοιάζει. Σκέψου αν μ’ ένοιαζε…

Προχωρούσα μες στον δρόμο μετανιωμένη για την χαμένη ευκαιρία. Σε παραδέχτηκα που με κρατάς πίσω παρά την απουσία σου. Μα ίσως η έλλειψη να είναι αυτή που γεννά την πίκρα. Πως θα τολμούσε κάποια τόσο μικρή όσο εγώ να σε ξεπεράσει. Σ’ ένα τραγούδι άκουσα το μικρό σου κι ας μην είχαν οι στίχοι κύρια ονόματα. Και στην παρτίδα του scrabble έχασα το παιχνίδι καθώς άλλη λέξη δεν ήξερα από το όνομα σου. Τότε η φωνή του ερμηνευτή άρχισε να μοιάζει στην χροιά σου. Κι αντί για μουσική, άρχισε να με μαλώνει. Εσύ, σε μένα, θα πεις ψέματα.


Πάλι καλά που πλέον δεν με νοιάζει. Σκέψου αν μ’ ένοιαζε…

Μπήκα σε μια κάβα για ένα κόκκινο κρασί. Δύσκολα νηφάλια να επαναφέρω την θύμηση σου. Και σε μια πλάτη είδα την πλάτη σου. Αχ είναι τόσο ξεχωριστή απ' όλες τις άλλες η δική σου. Και κρύφτηκα από ντροπή. Συγνώμη σου ζήτησα που είχα το θράσος να νομίζω πως σε ξεπέρασα. Εγώ θα γινόμουν χθες χαλί να ξαπλώνεις με την κάθε ερωμένη σου. Έλα, όμως, που δεν ήσουν εσύ. Ιεροσυλία που σε μπέρδεψα με κάποιον άλλο. Ξέρω, όμως, την τιμωρία που μου αναλογεί. Να γίνει τσιμέντο, άσφαλτος, μπετό η όψη σου στις κόρες των ματιών μου.


Πάλι καλά που πλέον δεν με νοιάζει. Σκέψου αν μ’ ένοιαζε…Στείλε την εμπειρία σου κι εμείς θα γράψουμε την ιστορία σου  

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com